Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@16:22:49 GMT

صدای مرغداران بلند شد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۹۴۸۲

شماری از مرغداران در اعتراض به افزایش قیمت نهاده‌های دامی بویژه ذرت و سویا و همچنین کاهش قیمت مرغ، پیش از ظهر امروز با تجمع مقابل مقابل نهاد ریاست جمهوری، حمایت دولت از این قشر با افزایش قیمت مرغ متناسب با رشد نرخ نهاده‌های دامی را خواستار شدند.

تجمع کنندگان که شمار آن‌ها حدود ۳۰۰ نفر است، افزایش قیمت ذرت و سویا از یک سو و کاهش قیمت مرغ را معضل اساسی برای این بخش دانستند و گفتند در صورت ادامه این وضعیت، صنعت مرغداری با بحران روبرو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تجمع کنندگان که خود را «سیدی» و نماینده این صنف از استان خراسان رضوی معرفی کرد، به ایرنا گفت: از هر استان حدود ۱۵ نفر به عنوان نماینده مرغداران در این تجمع شرکت کرده اند تا برای رسیدگی به مشکلات آن‌ها اقدامی صورت گیرد.

وی افزود: در حالی قیمت ذرت و سویا نزدیک به ۶۰ درصد افزایش یافته که قیمت آن در بازار حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

سیدی ادامه داد: قیمت سویا در ۵۰ روز اخیر از ۱۶۰۰ به ۲۷۰۰ تومان و نرخ ذرت از ۸۵۰ به ۱۳۰۰ تومان رسیده است.

به گفته وی، این افزایش نرخ نهاده‌های دامی، سبب گرانی ۴۰ درصدی قیمت مرغ شده، اما سیاست‌های تنظیم بازار، مانع از افزایش قیمت مرغ متناسب با رشد نرخ نهاده‌های دامی شده است.

سیدی اضافه کرد: اکنون قیمت مرغ کمی بیش از ۶ هزار تومان است در حالی که مطابق با افزایش نرخ نهاده‌های دامی، قیمت تمام شده برای مصرف کننده باید بین ۹ تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان باشد.

وی گفت: در جلسه با مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام، آن‌ها نیز به این مساله اذعان کردند که با توجه به گران شدن قیمت نهاده‌های دامی بویژه ذرت و سویا، قیمت مرغ زنده نیز افزایش یابد و براین اساس ما پیشنهاد هر کیلو ۶۵۰۰ تومان برای هر کیلو مرغ زنده را دادیم.

این تولیدکننده ادامه داد:، اما مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت ۶۲۰۰ تومان برای هر کیلو مرغ زنده را منطقی دانسته، اما توجیح کردند به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم، نمی‌توانند با آن موافقت کنند.

شرکت پشتیبانی امور دام کشور به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهادکشاورزی مسئولیت تامین و ذخیره سازی اقلام پروتئینی و عرضه آن‌ها برای جلوگیری از نوسان قیمتی در زمان اوج مصرف را برعهده دارد.

در حالی این تولیدکننده به پایین بودن نرخ مرغ زنده اشاره کرد که دیروز مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در گفتگو با ایرنا از خرید حمایتی و ذخیره سازی روزانه بیش از هزار تن مرغ گوشتی توسط این شرکت خبر داده و گفته بود که این کار برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان اجرا می‌شود.

«حمید ورناصری» گفت، اکنون با افزایش تولید مرغ گوشتی در کشور مواجه ایم و این موضوع منجر به ضرر تولیدکنندگان شده است؛ بنابراین شرکت پشتیبانی امور دام برای جلوگیری از زیان تولیدکنندگان وارد عمل شده و هر کیلوگرم مرغ زنده را با قیمت ۷۶۰۰ تومان خریداری می‌کند.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور همچنین گفته بود که تولیدکنندگان نگرانی از این موضوع نداشته باشند، زیرا روند خرید گوشت مرغ تا متعادل شدن قیمت بازار مرغ ادامه پیدا خواهد کرد.

** افزایش عرضه برای کاهش قیمت در بازار

سیدی، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض مرغداران را توزیع مرغ ارزان در بازار و قیمت شکنی از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: این مساله سبب شده تا با وجود افزایش نرخ نهاده‌های دامی، قیمت مرغ در بازار مصرف با کاهش همراه شود.

به گفته وی، عرضه مرغ از سوی شرکت پشتیبانی به میادین بویژه میدان بهمن در تهران که تعیین کننده نرخ پایه مرغ در کشور است، سبب قیمت شکنی و کاهش نرخ مرغ، آن هم با وجود افزایش هزینه‌های مرغداران شده است.

** توزیع نهاده‌های دامی متناسب با نیاز مرغداران نیست

این تولیدکننده همچنین از دیگر مشکلات این صنف را توزیع نشدن ذرت و سویا از سوی شرکت پشتیبانی امور دام به مقدار مورد نیاز مرغداران اعلام کرد و مدعی شد: واردکنندگان نهاده‌های دامی، ذرت و سویا را با نرخ ارز ۳۷۰۰ تومانی وارد می‌کنند، اما آن را با قیمت ۶ هزار تومان به مرغداران می‌دهند.

به گفته سیدی، شرکت پشتیبانی امور دام که اقدام به توزیع نهاده‌های دامی می‌کند، نرخ خود را حداکثر ۲۵ درصد افزایش داده است؛ با این حال همین نهاده به مقدار مورد نیاز مرغداران توزیع نمی‌شود.

وی افزود: هر مرغداری به ۱۰۰ تن نهاده دامی نیاز دارد، اما به هر تولیدکننده حداکثر پنج تن می‌دهند؛ در حالی که اگر مرغ‌ها ۲۴ ساعت بیشتر گرسنه بمانند، تلف می‌شوند.

این تولیدکننده، یکی دیگر از مشکلات کنونی مرغداران را اعتصاب روز‌های اخیر کامیونداران اعلام کرد و گفت: این مساله سبب شده تا کامیونی برای حمل ذرت و سویا وجود نداشته باشد.

** نهاده‌های تولید شرکت پشتیبانی امور دام آماده تحویل است

در خصوص تامین ذرت و سویای مورد نیاز مرغداران که آن‌ها نسبت به کمبود آن معترضند، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور دیروز تاکید کرد که نهاده‌های مورد نیاز صنعت طیور کشور تامین است و اکنون هیچ کمبودی برای تامین ذرت و کنجاله سویا نداریم.

ورناصری اعلام کرد که ورود شرکت پشتیبانی امور دام در بحث نهاده‌ها منجر به مناسب شدن قیمت این محصولات در بازار شده به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم ذرت در بندر امام (ره) ۱۲۵۰ تومان و کنجاله سویا بین ۲۲۵۰ تا ۲۳۰۰ تومان است.

به گفته وی، شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلوگرم ذرت را با نرخ ۱۰۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۱۸۵۰ تومان محاسبه و با اعمال هزینه ۱۰۰ تومانی بابت حمل هر کیلو، ذرت را با قیمت ۱۱۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۹۵۰ تومان در اختیار دامداران قرار می‌دهد که کمتر از بهای آن در بندر است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور همچنین گفت که اکنون قیمت هر کیلوگرم ذرت در بازار ۱۰۵۰ تومان و کنجاله سویا نزدیک به ۲۶۰۰ تومان است که با حضور دلالان با رقم‌های متفاوتی به فروش می‌رسد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مرغداران قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با ایجاد شرایط کشاورزی فراسرزمینی می‌توان زمینه تامین مواد اولیه جهت تولید نهاده مورد نیاز شیلات، دام و طیور، محصولات صنایع غذایی به داخل کشور و صادارت مازاد داخلی را فراهم کرد که بازخورد این امور باعث امنیت غذایی کامل در کشور، ایجاد هاب غذایی و ارزآوری با احتساب ارزش افزوده در منطقه خواهد شد.

رضا فتوحی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه جمعیت ایران و محدودیت منابع کشاورزی به ویژه آب و خاک، تغییرات اقلیمی مخرب از یک سو و ازدیاد تقاضای جهانی برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی از دیگر سو باعث شده که دستیابی کشورها به امنیت غذایی پایدار به ویژه دسترسی فیزیکی به مواد غذایی در قرن حاضر به یکی از اهداف آنان تبدیل شود، گفت: ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگری که در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد در آینده‌ نزدیک با چالش چگونگی تامین مواد غذایی مورد نیاز خود مواجه خواهد شد.

۳۵ میلیون هکتار اراضی قابل کشت داریم

وی افزود: از مساحت ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی ایران تنها ۳۵ میلیون هکتار آن اراضی قابل کشت است که با توجه به تغییر اقلیم و کاهش نزولات آسمانی تنها شش میلیون هکتار اراضی آبی و هفت میلیون هکتار اراضی دیم قابل کشت محصولات کشاورزی وجود دارد. از این اراضی قابل کشت طبق آمارهای موجود با توجه به استعداد موجود اقلیمی در سال گذشته توانسته‌ایم تنها به تولید ۱۱ میلیون تن گندم دست یابیم.

ظرفیت اقلیم کنونی پاسخگوی نیاز ۸۵تا ۹۰میلیون جمعیت نیست

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه نیاز کشور به انواع کالاهای اساسی آب‌بر چون ذرت، جو، سویا، سایر دانه‌های روغنی یونجه و دیگر محصولات اساسی برآوردی حدود ۳۵ تا ۳۷ میلیون تن در سال است عملا ظرفیت فعلی اقلیم کنونی پاسخگوی نیاز ۸۵ تا ۹۰ میلیون جمعیت کشور نخواهد بود و باید خلا موجود را با راهکار واردات محصولات با توجه به نیاز کشور تامین کرد.

به گفته وی‌ میزان واردات این گونه محصولات طبق آمار معاونت بازرگانی در سال ۱۴۰۲ معادل ۲۶ میلیون تن اعلام شده است.به عبارتی دیگر معدل ۱۵۶ میلیارد متر مکعب آب مجازی وارد کشورمان شده یعنی این میزان آب صرفه جویی شده است.

چالش عدم عرضه جهانی مواد غذایی

وی در ادامه گفت: اطلاعات موجود نشان می‌دهد که کشور ما برای اینکه در تامین محصولات کشاورزی در سایه امنیت غذایی قرار گیرد چاره‌ای جز تامین محصولات کشاورزی به صورت واردات نخواهد داشت. اگرچه نگرانی‌های عدم امکان واردات مواد غذایی مورد نیاز به دلایل متعدد از جمله عدم عرضه جهانی مواد غذایی و محصولات کشاورزی با توجه مناسبت‌ها سیاسی و جنگ‌ها اخیر از سوی عرضه‌کننده‌ها، کشور را با چالش بزرگ مواجه خواهد کرد.

به گفته وی اینجاست که راهکار واردات برای پاسخ به مازاد تقاضای مواد غذایی کارایی خود را از دست داده و بی‌تاثیر خواهد بود.

فتوحی خاطر نشان کرد: البته راهکارهای دیگری برای اطمینان از تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور وابسته به واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی اتخاذ شده که توسط برخی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال انجام است.

تولید نهاده ها و محصولات کشاورزی در کشورهای دیگر

وی در ادامه گفت: به عبارتی علاوه بر به زراعی و به‌نژادی در کشور، تولید نهاده‌های دامی و محصولات اساسی کشاورزی در کشورهای دیگر و انتقال آن محصولات به داخل به منظور پاسخ به تقاضای داخلی و سپس ایجاد بستر فرآوری و ارزش افزوده برای مازاد آن جهت صادرات به وجود آمده است و همکاری کشورهای دارای ظرفیت منطقه از مسیر ترانزیت و سوآپ، فرآوری محصولات را می‌تواند فراهم کند که در نهایت به ارزآوری و درآمدزایی جهت تولید یا واردات کالای هدف منجر خواهد شد و امکان اداره مستقل بخش کشاورزی بدون وابستگی مالی به دیگر بخش‌ها را ایجاد می‌کند.

دستاوردهای کشت فراسرزمینی؛ایجاد هاب غذایی منطقه و ارز آوری

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد:با ایجاد شرایط کشاورزی فراسرزمینی برای آن شرکت های فرآوری در داخل کشور مانند صنایع تبدیلی و تکمیلی، صنایع غذایی، صنایع تولید خوراک دام طیور و آبزیان، مرغداری‌ها و دامداری‌های صنعتی می‌توان زمینه تامین مواد اولیه را جهت تولید نهاده، دام، شیلات، مرغ، خوراک دام و طیور، محصولات صنایع غذایی به داخل کشور و انتقال و صادارت مازاد داخلی را فراهم کرد که بازخورد این امور باعث امنیت غذایی کامل در کشور و ایجاد هاب غذایی و ارزآوری با احتساب ارزش افزوده در منطقه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی در این راستا در حال سیاست‌گذاری و مدیریت شرکت‌های دارای صلاحیت جهت ایجاد زنجیره کامل غذایی و فرآوری و صادرات محصول است.

فتوحی گفت: وزارت جهادکشاورزی در حال پیش‌برد برنامه استراتژیک، نیازها و پیشنهاد های حمایتی از دیگر ارگان‌ها مورد اشاره آئین‌نامه کشاورزی فراسرزمینی مصوب هیات محترم دولت به شماره مورخ پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ درخصوص ایجاد هاب غذایی، تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی وتنوع مبادی وارداتی است.

کشت فراسرزمینی ۳۰درصد امنیت غذایی را تامین می کند

فتوحی در پایان گفت: در بحث تامین امنیت غذایی علاوه بر آب، خاک، توجه به موضوعات به‌نژادی و به‌زراعی به عنوان دو فاکتور اصلی، کشت فراسرزمینی به عنوان فاکتور سوم تا حدود ۳۰ درصد در امنیت غذایی حائز اهمیت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام آماده‌باش در مناطق نفت‌خیز جنوب برای آب‌گرفتگی‌های احتمالی
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)
  • ببینید | حمله جنگنده‌های اسرائیل به دمشق؛ صدای انفجار بلند شد
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان 
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد