Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، کشت و صنعت مهاباد به عنوان یکی از مهمترین قطب های تولید غرب کشور حدود چهار سال بود که حال و روز خوشی نداشت.

 سکوت ،اعتصاب کارگران، حقوق معوقه و تعطیلی کار و تولید در این مجمتع رنگ ناامیدی به در و دیوار این محوطه نیمه جان انداخته بود.

مکانی که روزگاری در زمینه تولید و اشتغالزایی در کشور زبانزد بود به چنین حال و روزی افتاده بود و دل هر کسی را به درد می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 200 نفر از کارگران شاغل در مجتمع کشت و صنعت مهاباد به علت همین تعطیلی کار و تولید در بخش های مختلف حقوق معوقه و سنوات خود را که بالغ بر 30 میلیارد ریال می شد، هنوز دریافت نکرده اند.

طلبکاران و کارگرانی که برای درخواست مطالبات خود چندین بار مقابل فرمانداری شهرستان و ورودی مجتمع دست به تجمع زدند حتی در آخرین دیداری که رئیس جمهور با مردم مهاباد داشت به امید حل مشکلاتشان با در دست گرفتن نوشته هایی خواستار مطالبات و فعالیت دوباره کشت و صنعت  شدند.

حکیمی نماینده مرغداران جنوب استان در آن زمان با رسانه های مختلف مصاحبه واعلام می کرد مرغداران خواستار مطالبات میلیاردی خود هستند کسانی که تمامی سرمایه هایشان را به امید درآمد و تولید در اختیار کشت و صنعت گذاشته اند و حالا کسی جوابگوی حق و حقوقشان نیست.

در این بین به غیر از سرمایه گذاران کارگران هم حال مساعدی نداشتند.

 محمدی یکی از کارگران کشت و صنعت که حدود 16 سال در این واحد فعالیت دارد می گوید: آن زمان حدود یک سال حقوقمان پرداخت نشد و هزینه بیمه کارگران هم  چنین وضعیتی داشت شرایط بسیار سختی بود به طوری که از تامین مخارج زندگی خانوده ناتوان شده بودیم.

وی می افزاید: توصیف کردن این شرایط را تنها کسانی درک می کنند که سه تن از فرزندانشان در دانشگاه و مدرسه مشغول به تحصیل باشد و همگی چشم به در آمد ماهیانه پدر کارگرشان دوخته باشند اما پدر باید سر افکنده به خانه بازگردد و قادر به تامین نیاز جگرگوشه هایش نباشد.

در حالی که هر روز نامیدی کارگران و خشم آنها افزوده می شد در آن زمان ماموستا سهرابی امام جمعه سابق مهاباد بارها در خطبه های نماز جمعه بر حل مشکلات کشت و صنعت و پی گیری حقوق کارگران تاکید کرد و مسئولان استانی و شهرستانی هم از جمله آقایان سعادت و کتانی استاندار و  فرماندار سابق آذربایجان غربی و مهاباد هم در جلسات متعدد قول حل مشکلات و پرداخت مطالبات را می دادند و گوشه ای از این مشکلات را ناشی از مدیریت نادرست این مجتمع تولیدی عنوان کردندتا اینکه بعد از مدتها خبر از به مزایده گذاشتن کشت و صنعت به گوش رسید.

خبری که شاید شیرین ترین لذتش برای کارگران و سرمایه گذارانی بود که حتی در شب های سرد زمستان هم در ورودی مجتمع تجمع می کردند و حاضر به ترک محل نبودند چراکه همه چیز خودشان را از دست رفته می دیدند.

خبر رسید که قرار است کشت و صنعت مهاباد با همت دو کارآفرین برتر ملی دوباره جان بگیرد و صدای تولیدش به گوش برسد.

شجاعی فرماندار مهاباد در این خصوص گفت: این دو سرمایه گذار با پرداخت معوقات و طلب کارگران و سرمایه گذاری مجدد جان دوباره به کشت و صنعت مهاباد،این قطب مهم تولیدی دادند و آن را زنده کردند تا ضمن کمک به چرخه تولید چرخ زندگی تعداد زیادی از کارگران این مجتمع را هم به حرکت دراورند.

حالا واحد کشتارگاه کشت و صنعت، بزرگترین واحد کشتارگاه غرب کشور،یکی از واحدهای است که با سرمایه گذاری20 میلیارد تومانی دوباره شروع به کار کرده است.

سواری سرمایه گذار این واحد تولیدی با بیان اینکه تمامی تجهیزات این واحد را نوسازی کرده است می گوید: در این واحد تولیدی 180 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند و زمینه برای تامین نیاز بازار داخلی و حتی صادرات هم فراهم شده و بخشی از تولیدات واحد را به کشور عراق صادر می کنند.

وی ادامه داد: درحال حاضر در زمینه‌های مرغ مادر، مرغ گوشتی، کارخانه خوراک دام، جوجه کشی و کشتارگاه طیور به خودکفایی رسیده ایم و بیش از ۲۵۰ هکتار زمین کشاورزی و باغی نیز در اختیار داریم.

این سرمایه گذار کشتارگاه کشت و صنعت مهاباد گفت: هدف ما رسیدن این مجموعه به روز‌های اوجی است که در کشور و حتی کشور‌های منطقه به عنوان یک برند معتبر و بی رقیب فعالیت می‌کرد.

به غیر از کشتارگاه صنعتی  واحدهای مرغداری کشت و صنعت هم با همت دیگر کارآفرین مهابادی شروع به کار کرده است.

حسینی مدیر زنجیره یکپارچه تولید با اشاره به سرمایه گذاری 20 میلیارد تومانی در سه واحد این مجتمع گفت : واحد مرغ مادریک با ظرفیت 108 قطعه مرغ در هر دوره ، مرغ مادر دو با ظرفیت 300هزار قطعه در دوره  و واحد جوجه کشی هم با ظرفیت یک میلیون و 600 هزار تخم مرغ در ماه دوباره فعالیتشان را شروع کرده اند و به زنجیره یک پارچه متصل شده اند.

این کارآفرین ملی می گوید: قبل از شروع دوباره این واحدها این شرکت یک درصد از مرغ کشور را تامین می کرد که حالا با اضافه شدن این واحدها توان تولید زنجیره به دو درصد در کشور خواهد رسید.

گله بان کارشناس دامی این واحدها هم از افزایش تولید در این واحدها گفت و تصریح کرد: در واحد مرغداری با بکار گیری تجهیزات به روز توانسته ایم از 12 قطعه در متر مربع به 13 قطعه افزایش دهیم.

محمدی مسئول واحد جوجه کشی هم با بیان اینکه در این واحد تمامی دستگاهای قبلی تعویض شده است اضافه کرد: در این واحد جوجه کشی، دو هدف در یک دستگاه ادغام شده و توانسته ایم از یک میلیون و 300 هزار  به یک میلیون و600 هزار تخم مرغ در ماه افزایش دهیم.

در این سه واحد مرغداری در حال حاضر142 نفر مشغول به کار هستند که البته قرار به زودی در مسیر تولید و صادرات بیشتر اشتغالزایی کل این مجتمع به بیش از 400 نفر برسد.

و شاید جان گرفتن دوباره این مجتمع در کنار سایر مزیت ها سندی باشد بر اینکه می شود همت و تخصص بخش خصوصی را باور کرد و با واگذاری واحد های راکد و نیمه فعال به آنها شاهد حرکت چرخه تولید و اشتغال به سمت اوج گرفتن باشیم .

کشت و صنعت مهاباد حالا با جان گرفتن دوباره در کنار ایجاد فرصت شغلی ، با تامین نیاز بازار داخلی می تواند از افزایش قیمت ها در بازار هم جلوگیری کند.

نویسنده: ساراراهب

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: مهاباد کشت و صنعت قطب تولید سرمایه گذاران اشتغالزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۴۸۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «مصطفی رجبی مشهدی» در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق بیان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

کشف  ٨٠٠ مگاوات رمز ارز غیرمجاز

مدیرعامل شرکت توانیر از کاهش فعالیت تولید‌کنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی ادامه داد: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه‌های‌ سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت بیان کرد و گفت: این آمار نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، افزود: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر، مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی بیان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.

دیگر خبرها

  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • امام جمعه مهاباد: لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد